Bestrijden stank en muffe geuren  

Voor het bestrijden van stank en muffe geuren in huis denkt u misschien in eerste instantie aan het plaatsen van een aantal luchtverfrissers. Maar in een vochtige woning met schimmel is het raadzaam om eerst luchtvochtigheid te verlagen. In een droog binnenklimaat krijgt schimmel geen kans om te groeien en blijven vervelende vochtgeuren achterwege.
Na een periode van het ontvochtigen van de ruimte kunt u aan de hand van een vochtmeting zien of de luchtvochtigheid onder controle blijft. U kunt dan gaan denken aan het verwijderen van schimmelplekken en het opknappen van schilderwerk. Verzeker uzelf ervan dat eventueel aanwezige lekkages op een goede wijze gerepareerd zijn zodat niet direct opnieuw vochtschade ontstaat nadat u het een en ander opgeknapt heeft. Een luchtontvochtiger droogt uw woning relatief snel, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat het binnendringen van water zo veel mogelijk wordt voorkomen.
 
 
Muffe geur in huis: mogelijke oorzaken

Een muffe geur in huis? Vochtproblemen kunnen hier mogelijk de oorzaak van zijn. In een vochtig huis wordt de muffe lucht veroorzaakt door schimmels en bacteriën. De micro-organismen groeien op muren en plafonds, op houten vloeren en in de voegen van tegelwerk. In kruipruimten, kelders, badkamers, keukens en garages treden de meeste vochtproblemen op. Hier kan de bedompte geur sterk aanwezig zijn. De vertrekken zijn donker of erg vochtig, misschien zelfs wel allebei. Wanneer daarbij ook de mate van ventileren onvoldoende is, blijven schimmelproblemen niet lang achterwege. In vochtige huizen blijven woonkamers en slaapkamers ook niet gevrijwaard van vochtproblemen. Onvoldoende isolatie, koudebruggen, lekkages, een hoge grondwaterstand, een vochtprobleem kan diverse oorzaken hebben. Het resultaat is echter hetzelfde. Een muffe woning waarin het niet comfortabel wonen is.
 
 
Ozonbehandeling, snel van nare geuren af

Met een ozonbehandeling bent u snel van de nare geurtjes in de woning of bedrijfspand af.
Luchtverfrissers maskeren nare geuren, ozon zorgt ervoor dat ze echt verdwijnen. Wij passen de ozonbehandeling veel toe in huizen en bedrijfspanden na een (langdurige)lekkage. In een sterk vervuilde woning of bedrijfspand na een lekkage, bijvoorbeeld om de muffe schimmelgeur te verwijderen.
 

Ozonbehandeling: hoe gaan we te werk 

Als al het vuil is verwijderd plaatsen we een speciaal apparaat in de woning of bedrijfspand voor de ozonbehandeling. Ozon werkt desinfecterend en ontgeurend en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om drinkwater te ontsmetten. Het zorgt ervoor dat de woning, bedrijfspand of auto na de behandeling net zo ruiken als het buiten ruikt na een frisse regenbui.
Een ozonbehandeling van een ruimte is niet in een paar minuten gebeurd. Tijdens en na een behandeling met ozon kan een ruimte enkele uren niet worden betreden. Mede vanwege de prikkelende lucht. 
 

Voordelen geurbestrijding:
  • Hoge effectiviteit 
  • Verbetering van de binnen lucht
  • Geen giftige chemicaliën
Oorzaken van geuroverlast: 
  • Schimmels en bacteriën
  • Micro-organismen groeien op muren en plafonds, houten vloeren, voegen tegelwerk
  • Onvoldoende isolatie, koudebruggen, lekkages, een hoge grondwaterstand
 

Neemt u vrijblijvend contact op met Total Leak Solutions om de mogelijkheden voor uw specifieke ruimte te bespreken.