Heeft uw cv-installatie regelmatig bijvulling nodig? Geeft uw cv-installatie drukverlies aan?

Een cv-installatie is een complex systeem met diverse mogelijke oorzaken voor lekkages. Wanneer er een lekkage in het cv-circuit optreedt, verliest de installatie druk en zal de woning niet meer goed kunnen worden verwarmd. Een storing vanwege te lage druk kan leiden tot het ontbreken van warm water en verwarming. Naast het ongemak van het continu bijvullen van de cv-installatie, kan er ook sprake zijn van vochtschade. Dit is echter niet altijd het geval, afhankelijk van de omvang van de lekkage en de specificaties van het leidingsysteem.

Er zijn diverse mogelijke oorzaken voor drukverlies in een cv-installatie. Het is belangrijk deze oorzaken te identificeren en te verhelpen om verdere schade te voorkomen en de cv-installatie optimaal te laten functioneren. Als u te maken heeft met drukverlies in uw cv-installatie, is het raadzaam om dit probleem zo snel mogelijk te laten onderzoeken en oplossen door een professional.

 

 
Voorbeeld van een lekkage welke visueel zichtbaar is
 
 
 
 
 

 

Oorzaken cv-lekkage
 
Een veelvoorkomende oorzaak van een cv-lekkage is slijtage van het expansievat door jarenlang gebruik. Zelfs een kleine lekkage kan leiden tot ernstige problemen in het cv-systeem. Daarnaast wordt de warmtewisselaar dagelijks blootgesteld aan grote temperatuurverschillen, wat kan leiden tot scheurtjes in de warmtewisselaar. Ook de leidingen van de cv-installatie worden continu blootgesteld aan temperatuurwisselingen, wat na verloop van tijd kan leiden tot beschadigingen en lekkages. Deze lekkages kunnen zich uiteindelijk manifesteren als drukverlies in het systeem.

Een andere mogelijke oorzaak van drukverlies kan een lekkage in de vloerverwarming zijn. Het is belangrijk om deze oorzaken van een cv-lekkage tijdig te identificeren en te herstellen om verdere schade te voorkomen en het cv-systeem optimaal te laten functioneren. Als u te maken heeft met een cv-lekkage, is het verstandig om dit probleem te laten onderzoeken en oplossen door een ervaren professional.


  
 
Lekkage leiding ondergronds

 

 
 
Lekkage Vloerverwarming 

Hoewel het niet vaak voorkomt, kunnen ook de slangen van een vloerverwarming lek raken. Een lekkage kan worden veroorzaakt door problemen met de koppelingen of door latere werkzaamheden die hebben geleid tot een lek. Bij ons kunt u terecht voor het opsporen en verhelpen van lekkages in vloerverwarmingssystemen.

 
Boren in de vloer? 
 
Moet er worden geboord in een vloer met vloerverwarming? Geen zorgen, wij kunnen nauwkeurig het verloop van uw vloerverwarmingsslangen opsporen, zodat u veilig kunt boren of hakken zonder schade aan te richten.

Met behulp van verschillende geavanceerde technieken zijn we in staat om lekkages in uw cv-installatie op te sporen en deze efficiƫnt te verhelpen. U kunt op ons rekenen voor een professionele aanpak en deskundige oplossingen voor uw cv- en vloerverwarmingssystemen.
 
 
 
Wilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!
 
 

 

 
 
 
Total Leak Solutions is een lekdetectie bedrijf gevestigd in Stein, Limburg, Westelijke Mijnstreek.