Kleurstoftest 

De kleurstoftest wordt vaak gebruikt bij het opsporen van een lekkage. Met een kleurstoftest worden leidingen geïnjecteerd met ongevaarlijke en milieuvriendelijke lekdetectie kleurstof. Het verloop van de leiding kan worden gevolgd en de precieze oorzaak van een lekkage wordt hierdoor achterhaald. Waar de kleurstof zichtbaar wordt buiten de leiding, is een lek aanwezig.
 
De kleurstoftest is met name efficiënt bij het opsporen van een daklekkage en leiding lekkages, maar is niet altijd geschikt voor zeer kleine lekken. Bij kleine lekken duurt het vaak iets langer om de lekkage in kwestie op te sporen. De lekkage moet actief zijn. Als er bijvoorbeeld sprake is van een vochtplek die zich niet uitbreid, is de kans zeer klein dat de lekkage gevonden word met deze techniek. Kleurstof heeft namelijk maar een korte werking. Vaak wordt deze toegevoegd in de riolering. Maar na, bijvoorbeeld een douchebeurt, is de kleurstof uit de riolering verdwenen.


 
De test met lekdetectie kleurstof wordt vaak gecombineerd met andere lekdetectie technieken zoals endoscopie. De lekdetectie kleurstof wordt toegediend in de vorm van een poeder dat, eenmaal gemengd met water, een gekleurde vloeistof wordt. Soms wordt ook gewerkt met UV-luminaat. Dit is een speciale kleurstof die zichtbaar wordt onder Uv-licht.
Doordat UV-luminaat niet direct zichtbaar is, dient er rekening te worden met een vervolgonderzoek. 
 
 
 
 

De kleurstof test wordt bij de volgende lekkages toegepast:
 
- Centrale verwarmingsleiding 
- Vloerverwarmingsleiding 
- Aircoleiding 
- Zwembadleiding 
- Afvoerleiding 
- Warmtewisselaar 
- Dak 
- Constructie 
 
  
 
Kleurstoftest - plat dakWilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!
 

 


TLS is gevestigd in Stein, Limburg