Kleurstoftest 

Door het toepassen van de kleurstoftechniek kunnen diverse soorten lekkages gedetecteerd worden door kleurstof te injecteren in afvoeren of op platte daken en dit te vermengen met leidingwater. Hierdoor neemt het water de kleur van de toegevoegde kleurstof aan, wat ons in staat stelt om op een efficiënte en effectieve manier problemen te identificeren en mogelijke oorzaken uit te sluiten. Deze methode biedt aanzienlijke voordelen, zoals het voorkomen van vroegtijdig en mogelijk onnodig sloopwerk. Het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende leidingen maakt het mogelijk om snel en accuraat lekkages op te sporen, met name bij rioollekkages, waar deze techniek bijzonder geschikt voor is.

Wanneer het lekkagevocht de kleur van de kleurstof aanneemt, kan er vervolgens gebruik gemaakt worden van aanvullende technieken om de betreffende leiding verder te onderzoeken en de locatie van de lekkage nauwkeuriger te bepalen. Het is echter belangrijk om op te merken dat in sommige gevallen, vooral bij zeer kleine lekkages, het wat langer kan duren voordat het water met kleurstof zichtbaar wordt op de exacte plek waar de lekkage zich bevindt, waardoor geduld en nauwkeurigheid vereist zijn bij het gebruik van deze methode.

De kleurstoftechniek kan worden toegepast in verschillende scenario's om lekkages op te sporen en problemen te identificeren, zoals:

  •  Detecteren van lekkages in afvoeren.
  •  Opsporen van daklekkages op platte daken.
  •  Identificeren van lekkages in sanitair systemen en leidingwerk.
  •  Visueel inspecteren van lekken in rioolleidingen.

 

Door deze variëteit aan toepassingen kan de kleurstoftechniek een veelzijdige en effectieve methode zijn voor het opsporen en diagnosticeren van lekkages in diverse omgevingen en installaties.


 
 
 
 

De kleurstoftest wordt o.a. bij de volgende lekkages toegepast:
 
- Afvoerleidingen 
- Douchegoot
- Plat dak 
- Constructie 
 
  
 
Kleurstoftest - plat dak
Wilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!
 

 


TLS is gevestigd in Stein, Limburg