Rooktest

Bij Total Leak Solutions maken we gebruik van rooktests voor het opsporen van lekkages in zowel afvoerleidingen als dakbedekking. Met behulp van een rookgenerator blazen we onder hoge druk rook onder de dakbedekking, waardoor lekkages zichtbaar worden door de ontsnappende rook door kleine openingen. De rooktest wordt ook vaak ingezet voor het controleren van tochtlekkages. Tijdens deze test is de Blowerdoor opgesteld in het kozijn van de voordeur. Met behulp van simulatie rook en thermografie controleren wij waar er sprake is van tochtlekkages. 

Of het nu gaat om een lekkage in uw afvoerleidingen, riool of het dak, met een rooktest kunnen we lekkages eenvoudig en snel opsporen, zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas komt. Dit biedt een groot voordeel in het detectieproces.

 
 
 

 Rookgenerator
Met behulp van de rookgenerator kunnen
     wij diverse lekkages vinden 
 

 
 
Rookproef badkamer (negatief van foto)
 

  
Rookproef bij stankoverlast
 
Wanneer er sprake is van stankoverlast, kan een rookproef snel de oorzaak van nare geurtjes traceren. Rook volgt namelijk dezelfde route als de geur en maakt direct zichtbaar waar deze ontsnapt.

In woningen wordt stankoverlast meestal veroorzaakt door scheurtjes of breuken in rioolbuizen, die met het blote oog moeilijk te detecteren zijn. Met behulp van de rookproef kunnen deze problemen echter eenvoudig opgespoord worden. Door rook in het rioleringsstelsel te blazen, wordt duidelijk waar de rook ontsnapt en waar de lekkage zich bevindt. Op basis van deze informatie kan een expert de exacte locatie van de lekkage bepalen en de leiding repareren of vervangen. Dit biedt een efficiƫnte en effectieve oplossing voor stankoverlast in woningen.

 
 
Ook in dit geval kunnen wij bij TLS u helpen met het zoeken naar de juiste bedrijven voor de herstelwerkzaamheden.
 
 
 
Wilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!