Rooktest

Zowel bij afvoerleidingen als dakbedekking wordt vaak een rooktest ingezet voor het opsporen van lekkages.
Met een rookgenerator blazen wij, onder hoge druk, rook onder de dakbedekking. Aangezien rook gemakkelijk ontsnapt door kleine kiertjes en gaatjes kunnen lekken worden gevisualiseerd. Ook voor het controleren van aansluitingen van leidingen, ventilatiekanalen en schoorstenen wordt vaak een rooktest gebruikt. 
Of het nu gaat om een lekkage in uw leidingen, CV of vloerverwarming, opsporen van lekkages gaat gemakkelijk en snel met een rooktest. Groot voordeel is dat de lekkage wordt opgespoord zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas komt.
 
 
 
Afbeelding invoegen
 Rookgenerator
Met behulp van de rookgenerator kunnen
     wij diverse lekkages vinden 
 

 
 
Rookproef badkamer (negatief van foto)

  
Rookproef bij stankoverlast

Ook de herkomst van nare geurtjes kunnen met een rooktest snel worden opgespoord. De rook volgt namelijk dezelfde weg als de geur en maakt direct zichtbaar waar deze ontsnapt.

Stankoverlast in woningen wordt in vrijwel alle gevallen veroorzaakt door scheurtjes of breuken in een rioolbuis. Deze zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen, maar zijn gemakkelijk op te sporen door middel van de rookproef. Door het blazen van rook in het rioleringsstelsel is eenvoudig te zien waar de rook ontsnapt en waar de lekkage zit. De expert kan dan op precies de juiste plaats de leiding herstellen of vervangen.
 
 
Ook in dit geval kunnen wij bij TLS u helpen met het zoeken naar de juiste bedrijven voor de herstelwerkzaamheden.
 
 
 
Wilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!