Traceergasmeting (formeergas) 

Een traceergasmeting, ook wel formeergasmeting genoemd, is een effectieve methode om lekkages in waterleidingen op te sporen en waterschade te voorkomen. In veel gevallen is een lekkage niet direct zichtbaar, vooral wanneer de leidingen zich bevinden in moeilijk bereikbare locaties zoals leidingkokers of onder de vloer. Het is daarom van groot belang om snel en nauwkeurig de locatie van de lekkage te achterhalen.

Bij een traceergasmeting wordt gas onder druk in de waterleiding geïnjecteerd. Wanneer er een lekkage aanwezig is, zal het traceergas ontsnappen op de plaats van de lekkage. Door de structuur van de constructie zal het gas zijn weg vinden en door een speciale gasmeter worden gedetecteerd. Deze meter kan niet alleen de aanwezigheid van het gas meten, maar in geavanceerdere versies ook de hoeveelheid gas die vrijkomt, wat helpt bij het precies lokaliseren van de lekkage.

In gevallen waar leidingen zijn voorzien van een mantelbuis en de exacte locatie met tracergas niet kan worden bepaald, kan een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd als alternatieve methode om de lekkage op te sporen.

Het uitvoeren van een traceergasmeting is een betrouwbare manier om onzichtbare lekkages in waterleidingen te detecteren en te voorkomen dat verborgen waterschade zich verder ontwikkelt. Het is daarom aan te raden om bij vermoedelijke lekkages deze methode in te zetten om de situatie snel en effectief aan te pakken.

  
 Lekkage opsporen

Om lekkages snel op te sporen, verdere gevolgschade te voorkomen en de reparatiekosten te minimaliseren, kan een lekdetectie onderzoek uitkomst bieden. Wij hebben de expertise en gespecialiseerde meetapparatuur om effectief lekkages op te sporen.

Met onze geavanceerde apparatuur gaan we op zoek naar de bron van de lekkage om verdere schade te voorkomen. In de meeste gevallen wordt de lekkage in waterleidingen opgespoord tijdens ons onderzoek. Nadat de oorzaak van de lekkage is vastgesteld streven wij ernaar om binnen 48 uur een uitgebreid rapport met foto's per e-mail naar u toe te sturen. In dit rapport worden alle meetresultaten verwerkt en geven wij advies over de beste manier om de lekkage door een installateur te laten repareren.

We maken onder andere gebruik van traceergas (formeergas) om lekkages te detecteren in waterleidingen, cv-installaties, vloerverwarmingssystemen en gasleidingen. Deze methode stelt ons in staat om nauwkeurig en efficiënt de lekkage te lokaliseren, zodat het probleem snel en adequaat kan worden opgelost.

 
 
Wilt u meer informatie over onze diensten en wilt u een afspraak maken? 
 
Bel: 046 850 19 66
Stuur een bericht via WhatsApp: 06 383 717 67
Of mail met ons: info@totalleaksolutions.nl

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar!
 
 

 

 
 
 
Total Leak Solutions is een lekdetectie bedrijf gevestigd in Stein, Limburg, Westelijke Mijnstreek.